Întrebari Frecvente

Piesele ceramice sunt decorate și glazurate manual, una câte una. Sunt creații artistice care nu pot fi la fel una cu cealaltă, diferite „opere de artă” irepetabile. Micile variații de culoare, relief, tăietură, stropi sau acele fisuri pe care le au smalțurile nu sunt din cauza deteriorării sau execuției deficitare a pieselor, confirmând astfel faptul că sunt realizate manual. Fiecare realizare poate da nuanțe diferențiate care fac piesele noastre unice.

Se pot pune in ramele metalice pe care le comercializam iar apoi rama metalica se foate fixa cu suruburi, dibluri metalice sau cuie.
Dacă nu doriți să folosiți rama metalică le puteți lipi pe suportul ales, perete, gard, ușă, etc., cu silicon transparent sau cu adeziv pentru faianta si gresie.

Produsele achiziționate vor fi pregătite și trimise cumpărătorului la adresa indicată în comandă într-o perioadă maximă de 3 zile lucrătoare, atâta timp cât nu există niciun tip de incident în comandă, caz în care Toro Decor va contacta clientul.

Dacă anularea comenzii se face înainte ca marfa să plece din depozitul Toro Decor, clientul nu va avea nicio cheltuială. În cazul anulării comenzii după expediere, clientul va fi responsabil pentru costurile de expediere, precum și pentru costurile de returnare ale aceleiași comenzi. Pentru anularea unei comenzi va trebui să trimiteti un email la adresa office@torodecor.ro.

Orice articol cumpărat de la Toro Decor, returnat în ambalajul original, sigilat și în stare perfectă va fi acceptat. Cu toate acestea, înainte de a face orice returnare, clientul trebuie să anunțe departamentul de servicii pentru clienți prin e-mail la adresa office@torodecor.ro. În termen de maximum 7 zile de la primirea returului, Toro Decor se obligă să restituie contravaloarea atâta timp cât produsul returnat ajunge în stare perfectă.
În cazul în care cauza returnării este faptul că articolul este defect sau nu corespunde cu ceea ce se solicită în comandă, Toro Decor va suporta costurile de returnare și pentru o noua expediere. Dacă motivul returnării este faptul că nu va satisface comanda, vă vom rambursa suma, dar nu si costurile de expediere sau costurile de returnare.
Costurile de returnare si costurile de expediere vor fi plătite de catre client companiei de transport pentru a trimite articolul către Toro Decor.

X
Cos Cumparaturi Inchide